Annonce

Annonce

Brev:

Vil ikke spise hverken skemad eller BLW - kun bryst


23. december 2018

Alder:
7 mdr.

Vil ikke spise hverken skemad eller BLW - kun bryst

Hej Helen

Jeg har brug for hjælp til at lære min datter på snart 7 måneder med at spise rigtig mad. Efter anbefalinger fra SS har jeg fuldammet min datter i 6 måneder, og nu 3 uger efter vi startede på rigtig mad er der ingen fremskridt.

Den første uge har jeg tilbudt hende grød af boghvedemel og hirseflager - med og uden banan eller æblegrød, samt øllebrød og broccoli/kartoffelmos. N var slet ikke interesseret og ville ikke åbne munden.

Efter havde snakket med en SP, de næste 1.5 uger har jeg prøvet at tilbyde mad efter BLW princippet. Jeg har givet hende agurkstænger og ringe, kogt asparges, dampet broccoli, gulerødder og blomkål, pæreskiver, æbleskiver, mandarin og banan. Har lavet kødboller, bagte rodfrugter, havregrød på MME med og uden frugt, klatkager af uspist grød, grøntsagsmos med krydderier og urter for at give smag, frugtmos af pærer, æbler og bananer. Har også prøvet at give tynd grød gennem sutteflaske efter anbefaling af min mor, og har prøvet at tilbyde tynd grød af kop, da N kan lide at drikke vand. N er ikke interesseret i det meste af det. Skemaden åbner hun slet ikke munden for. Nogle gange har vi haft succes med rugbrødsbjælker med leverpostej og avokado. Ellers hun ofte sidder med spredte arme og bukker sig tilbage efter 5 minutter i højstol eller starter med at klynke.

Vi tager 2 dages pause fra mad.
Efter nye anbefalinger fra SP, startede jeg at tilbyde N samme mad - agurkskive og rugbrød i hånden, og havregryn med MME med skeen. Første par måltider gik godt, men nu sidste 2 dage vil hun ikke smage på hverken håndmadder og vil overhovedet ikke åbne munden for skemaden. Min mand og jeg sidder og prøver at fange hendes opmærksomhed og laver "mmmmamman" lyde uden at hun reagerer på det. Hun vil lege med skeen så længe der er ingen mad på, hvis der er mad på vil hun ikke have den. Generelt er hun glad for at proppe alt i munden og sutte på det, så længe det ikke er mad. Hun ...


Annonce

... kan lide at sidde i højstolen og lege/spise sit legetøj, så længe der ikke Med.

Jeg har prøvet at give mad efter hun vågner op, og efter jeg har ammet og der gik 45-60 minutter. Hun er altid enten ikke sulten eller for utålmodig og sulten. Når hun er utilfreds ved højstolen eller klynker, så plejer jeg at fjerne hende, vaske hende af, lege lidt og tilbydder bryst - så spiser hun altid godt af bryst. (Så der går lidt tid så hun ikke tror at hun bare får bryst når hun er utilfreds)

Vores dagsplan er sådan:
Ca. 04.30-06.30: Bryst, bøvs og sove videre
Ca. 07.30-08.30: Dagen starter, bleskift, tilbydes frugtskive i hånden og havregrød på MME. Vand af kop. Jeg spiser min yoghurt ved siden af hende for at gøre det hyggeligt. Der bliver ikke spist noget, så vi vasker hænder og ansigtet, underholder lidt og ammer bagefter.
Ca. 09.30-10.15 Ammes og puttes til lur
12:00 Tilbyddes frokost: Agurkskive, rugbrødsbjælke med leverpostej eller avokado med citron. Havregryn med ske. Vand af kop. Hun spiser maks 1x1 cm rugbrød og betyder at sidde med spredte arme om måske klynke. Vi vaskee hænder og skifter evt. ble. Hun er fortsat utilfreds og vil ikke lege, så jeg giver bryst og alt er godt.
14.00 Ammes og puttes til lur.
16.00-16.30 Vågner op og er meget sulten. Vil ikke have vand af kop. Ammes og leger selv.
17.30 Aftensmad: Agurkeskive og rugbrød i hånden. Grøntsagsmos med finthakket kød af ske. Evt. En bagt rodfrugt fra vores aftensmad. Vi sidder samlet og spiser voksenmad imens. Der bliver maks gnavet på agurk og på en god dag 1x1 cm rugbrød. N bliver for utilfreds at være i højstolen. Vasker hænder. Underholder lidt. Ammer.
18.30 Sulten og bliver ammet.
19.00 Vi putter til nat: Skifte bryst og amme, bøvse, lynbad, PJ på, amme, bøvse, massage, sang og godnat.
23.00-01.00 Nat-amning.

N har ikke tænder endnu og ligger helt gennemsnitlig på vægtkurven.

Hvad skal jeg/vi ellers prøve?

Glædelig jul :)

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide: Undgå uønsket kemi i dit barns mad

De gode råd er mange, og som forældre kan det være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. Derfor har Fødevarestyrelsen samlet de vigtigste anbefalinger til at undgå uønsket kemi, så du hurtigt kan få et overblik over hvilke fødevarer, du bør være opmærksom på.

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

16. maj 2024 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Får min søn kalk nok?

Hej Helen Min lille søn er nu blevet 6 måneder og han vejer nu ca. 7.5 kg og...

Læs hele brevet og Helens svar


9. maj 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Drikker hun nok?

Kære Helen. Min datter på snart 7 måneder spiser ofte øllebrød eller...

Læs hele brevet og Helens svar


2. maj 2024 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Sveskemos - hvor meget?

Kære Helen Vores datter er 5 måneder gammel, og hun har ofte problemer med...

Læs hele brevet og Helens svar


2. maj 2024 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Hyppigere afføring efter start med skemad

Hej Helen Tak for din brevkasse og dine gode bøger! Min søn, som nu er...

Læs hele brevet og Helens svar


24. april 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Min pige vil ikke spise

Hej Helen! Så er det blevet min tur til at skrive til dig:) Min pige, som...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Svangerskabsforgiftning

Svangerskabsforgiftning kaldes også for Preeklampsi og eklampsi. Man ved ikke præcist, hvorfor svangerskabsforgiftning opstår.

Sygdommen medfører at væskemængden i kroppen forøges, at der udskilles protein med urinen og at blodtrykket stiger. Det kan være lette symptomer, som opdages ved en rutinekontrol hos egen læge eller ved jordemoder, men der kan også være svære tilfælde, hvor kvinden oplever hovedpine, flimren for øjnene, overfølsomhed for lys, kvalme, opkastninger og...

Læs mere i Babylex

CE-mærket

Se efter CE-mærket når du køber legetøj

Legetøj skal være CE-mærket. Det er en sikkerhed for at legetøjet opfylder en række krav til sundhed, sikkerhed og miljø. CE-mærket er fælles for Europa og det er Forbrugerstyrelsen, Sikkerhedsstyrelsen og Miljøstyrelsen, der holder øje med at reglerne for CE-mærkning overholdes. Der foretages løbende stikprøvekontroller for at kontrollere at det legetøj, vi kan købe til vores børn, er i orden.

Du skal også være opmærksom på...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Mange tak for dit gode svar - vi har nu fulgt dine anvisninger og det var en overraskende nem proces - 2 nætter tog det af vænne flasken fra vores datter og nu spiser hun som aldrig før - TUSIND TAK for dit lille skub.

Mange hilsener
Vibeke, mor til pige på 21 måneder


Annonce